Elhunyt intézményünk igazgatója

2007. április 13., péntek

Ma virradóra 58 éves korában meghalt Pájer Imre, a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Új portálok a Hunyadiban

2007. március 20., kedd

A mai naptól újabb címen újabb tartalom érhető el a Hunyadi Középiskola szerverein: a matek.hunyadi-csna.sulinet.hu domain tartalmát a neve is mutatja: a középiskolai matematikai anyaghoz ad útmutatót.
A másik címen egyelőre a Magyar Feltalálók láthatók, azonban a későbbiekben ez bővül magyar művészekkel, történelmi személyekkel ill. a matematikán kívüli tananyagokkal.

ESEMÉNYEK, ELŐZETESEK

Az 1956-os forradalom története olvasható a honlapunkon.

Megjelent a CSornai Nevelési és Oktatási Központ 2005/06-os évkönyve! Ára: 800 Ft.

A FOTOALBUMban minden eseményről friss képek találhatók. A megtekintéséhez Flash Player szükséges!

Fényképeket a honlapra - ha az iskola életével kapcsolatban van publikus fényképed, küldd a tomkoosz@freemail.hu címre!

No!

Tankönyvosztás augusztusban

Tankönyvosztás

Augusztus 22. szerda: 8 órától 10.A, 10 órától 10.D, 12 órától 10.B, 14 órától 10.C osztály.
Augusztus 23. csütörtök: 8 órától 11.A, 10 órától 11.D, 12 órától 11.G, 14 órától 12.E osztály.
Augusztus 24. péntek: 8 órától 11.B, 10 órától 11.C, 12 órától 12.B, 14 órától 12.C osztály.
Augusztus 27. hétfő: 8 órától 12.A, 10 órától 12.D osztály.
Augusztus 28. kedd: 8 órától 9.A, 10 órától 9.D, 12 órától 9.B, 14 órától 9.C osztály.

A tankönyvek árát mindenki hozza magával (kivéve a 9. évfolyamosok)!

Ingyenes tankönyvek

Augusztus 29. szerda: 8 órától 10.A/10.D, 10 órától 10.B/12.B, 12 órától 10.c, 14 órától 12.C osztály.
Augusztus 30. csütörtök: 8 órától 11.A/11.D, 10 órától 11.B/11.C, 12 órától 11.G/12.E, 14 órától 12.A/12.D osztályok.
Augusztus 31. péntek: 8 órától 9.A, 10 órától 9.D, 12 órától 9.B, 14 órától 9.C osztály.

Figyelem! Az ingyenes tankönyvtámogatáshoz szükséges igazolásokat hozzátok magatokkal! Három vagy több gyermekes család esetén csak családi pótlékról szóló igazolást (postai utalvány, fizetési jekyzék, folyószámla-kivonat) tudunk elfogadni! A munkáltató által kiadott igazolás, amelyen nem szerepel a családi pótlék összege, nem megfelelő.

Az Alma Mater Alapítvány felhívása

2007. március

Kedves Adózó!
Ha rendelkezik a befizetett adója egy százalékáról valamely társadalmi szervezet, alapítvány javára, akkor - kérjük - gondoljon gimnáziumunk Alma Mater Alapítványára!
Adószámunk: 18527531-1-08
Köszönjük!

Csupka Norbert világbajnokságra megy

2007. március 27., kedd

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) által rendezett versenyeken Csupka Norbert
10. B osztályos tanulónk olyan szépen szerepelt, hogy eredményei alapján részt vesz a 2007. július 20-27-e között Prágában a 46. INTERSTENO kongresszus keretében megrendezendő Gyorsíró-, Gépíró- és Számítógépes Szövegszerkesztői Világbajnokságon.
A versenyre felkészítő tanára, Horváthné Schlakker Gabriella is elkísérheti, mivel már több alkalommal bizonyította, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi versenyekre igen eredményesen készítette fel tanulóit.
A kiutazási költségekhez a Gyorsírószövetség az adminisztratív jellegű kiadásokon túl anyagiakkal nem tud hozzájárulni. Kérjük a leendő szponzorokat, hogy támogassák a versenyző és tanárának kiutazását!

Kisfaludy Napok Győr

2007. március 23-25., péntek-vasárnap

Vass Emília a « Pop-rock, jazz, táncdal, mai dal » kategóriában, Gősi Veronika, Kéri Anita és Maráz Kitti
« Honismeret, helytörténet, néprajz » kategóriában arany fokozatot kapott, ugyanitt Horváth Barbara ezüstöt, míg Németh Andrea bronzot szerzett. Pápai Ildikó bronz fokozatot kapott a « Énekkar, kamarakórus népdal » kategóriában.

A felvételi elbeszélgetés eredményei

2007. március 13., kedd

Ponthatárok: Gimnázium (03) 56 pont, Pedagógiai Szakközépiskola (02) 59 pont, Közgazdasági Szakközépiskola (07) 60 pont, Rendvédelmi tagozat (01) 75 pont. A nyelvi előkészítő (04-05) nem indul.
Az egyes tagozatok eredményei Excel-táblázat formátumban tölthetők le: Gimnázium, Pedagógiai Szakközépiskola, Közgazdasági Szakközépiskola és Rendvédelmi tagozat.

Informatikai siker Kecskeméten

Hétfő, 2007. január 29. 16:25

A GAMF által kiírt országos honlapkészítő versenyen bejutott a legjobb 14 csapat közé a SCREENHEADS néven induló hunyadis csapat: Bognár András, Perlaki Gergő és Samu Zsolt a 11.E-ből. Munkájukkal - Magyar feltalálók - híres tudósok - a VIII. helyezést érték el, amivel bekerültek azon tanulóink közé, akik országos sikereket értek el.


10.osztályosoknak

2007. március 12., hétfő 16:39

A geometriai összefoglaló anyag két részletben tölthető le: 1. rész és 2. rész. A Feuerbach-kör szerkesztése itt található.

Megújul a honlap

Kedd, 2007. február 4.

Elkezdtük az immár négy éve üzemelő honlap korszerűsítését. Az aktuális oldalon a linkek közül az Ugrás a régi kezdőlapra él, a többit fokozatosan élesítjük. Az új oldalak már az új külsővel jelennek meg.

Szalagavató Bál

2007. január 26.

Négy osztály kapta meg a szalagot pénteken este.
Fényképek a FOTOALBUMban találhatók, az osztályokról külön is készültek felvételek.

Karácsonyi ünnepségek és Christmas Party

2006. december harmadik hete

A CSNOK hagyományos Ádvent köszöntője a Művelődési Központban volt látható. Az iskolában a hagyományos Christmas Party angol és német nyelven zajlott. 22-én délben ünnepséggel emlékeztünk a karácsonyra és búcsúztattuk az évet.
Fényképek a FOTOALBUMban.

Megszületett Horváth Róbert tanár úr kisfia

2006. november 21. délelőtt

Illemtan és viselkedéskultúra verseny

2006. november 14.

Megrendeztük iskolánkban az immár hagyományosnak mondható ILLEMTAN ÉS VISELKEDÉSKULTÚRA versenyt, amelyre iskolánkból 24 csapat nevezett. A verseny szervezői: Horváthné Schlakker Gabriella és Világosné Rozsonits Erika tanárnők.

Elhunyt Soós László tanár úr

2006. október 17.

66 éves korában meghalt a Csornán és környékén mindenki által ismert és szeretett egykori kollégánk, aki csak négy évig élvezhette nyugdíjas éveit.
Temetése október 20-án pénteken lesz fél ötkor a Szent Antal temetőben.

Király Iván nevét veszi fel a farádi Általános iskola

2006. október 4.

Ezen a napon veszi fel a szomszédos község általános iskolája első igazgatónk nevét.

Iskolai túranap a Káli-medencében

2006. szeptember 26.

A szokásos tanév eleji túranapon csodálatos időben sétáltak diákok és tanárok a festői szépségű Balaton-felvidéken. A túrán készült képeket a FOTOALBUM-ban lehet megtekinteni.

Ha az összes képre kíváncsi, akkor az iskolai szerveren a G:/FOTO/2006 könyvtárból töltheti le!

A Papirusz Tanszerbolt avatása

2006. szeptember 22.

Az OTP Bank Fáy András Alapítvány létrhozójának, az OTP Bank NyRt. képviseletében Orbán Balázs, az OTP Bank NyRt. nyugat-dunántúli régiójának ügyvezető igazgatója és Kovács Istvánné igazgató átadták a csornai tanulók által megálmodott és a jövőben a általuk üzemeltetendő modern, a tanulók minden igényét kielégítő Papirusz tanszerboltot.

Az 1956-os forradalom 50. évfordulójára

2006. szeptember 14.

Az 50. évforduló megünneplésére többféle módon készül iskolánk. A legelső lehetőség a történelem feltárása, amit Az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs és Kutatóintézete Közalapítvány elvégzett és az interneten megtekinthető.
A Digitális órák keretében elkészített tananyag innen is elérhető.

GÓLYATÁBOR - az idén először

2006. augusztus 30-31.

Nagy sikere van az ismerkedéssel, programokkal eltöltött két napnak mindannyiunk körében. Akik eljöttek a táborba azok holnap már ismerősként üdvözölhetik az iskolát és kollégiumot, azokat a tanárokat, felsősöket, akikkel megismerkedtek.

Fizikatörténeti verseny

2007. január 13.

Immár tizedik alkalommal került sor a Fizikatörténeti Versenyre, melyet Szilágyiné Polgár Éva tanárnő szervez. Fényképek a Fotoalbumban találhatóak.

Egészséges életmódra nevelés verseny

2006. november 21.

Kedden délután került sorra a minden osztályra kiterjedő verseny. A verseny szervezői: Selyem Istvánné tanárnő és Bogenfürst Zsuzsanna védőnő. Képeket láthat a FOTOALBUMban.

Kóbor Alexandra írásai 1956-ról

2006. október 22.

Kóbor Alexandra 11.C osztályos tanuló a csornai Martincsevics Könyvtár pályázatán díjat nyert egy novellájával ill. versével.

Magyarországot képviselte

2006. október 6-8.

Csupka Norbert 10. B osztályos tanulóról korán kiderült, hogy kiemelkedő tehetsége van a gépíráshoz: az Országos Tanulói Versenyen elért eredménye alapján kapta a lehetőséget, hogy Regensburgban, egy nemzetközi versenyen hazánkat képviselheti.
A versenyről a Kisalföldben is megjelent egy tudósítás.

Meghalt Király Árpád

2006. október 2.

Iskolánk első igazgatójának, Király Ivánnak fia, Árpád aranydiplomás gépészmérnök 83 éves korában meghalt. Temetése a budapesti Farkasréti temető Makovecz termében lesz október 10-én. Ezután az Elektrotechnikai Múzeum Jedlik termében megemlékezik róla a Jedlik Ányos Társaság, melynek főtitkára volt.

Teadélután

2006. szeptember 25.

Minden évben tartunk egy ismerkedési, beilleszkedési délutáni programot, amikor a gólyák a 10. évfolyam segítségével, játékos programok keretében oldódnak fel. Fényképes tudósítás a Fotoalbumban.

M E G H Í V Ó

2006.szeptember 15.


"Az OTP Fáy András Alapítvány és a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola nevében tisztelettel meghívjuk Önt az Alapítvány által támogatott diákvállalkozás avatására, valamint az esti könnyűzenei koncertre.
Az OTP Fáy András Alapítvány számára nagy örömet és egyben kihívást jelent, hogy egy - az országban egyedülálló - diákvállalkozás létrejöttében segíthet.
A megvalósuló - diákok által működtetett - papírbolt létrehozása az iskola tanulóinak ötlete volt. Ezzel pályáztak az Alapítványhoz, s első díjuk mellett különdíjként nyerték el álmuk megvalósításának lehetőségét.
Az iskola és az Alapítvány életében ez az esemény kiemelkedő jelenősséggel bír, szeretnénk, ha ennek részese lenne Ön is, ezért nagy szeretettel várjuk rendezvényünkön.

Az ünnepélyes átadás időpontja:
2006. szeptember 22. (péntek) 14:00
Helyszíne: Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola.
Budapest-Csorna, 2006. szeptember 15.

Bízva abban, hogy más vendégünkhöz hasonlóan Ön is elfogadja meghívásunkat, tisztelettel:
Dr. Vizi E. Szilveszter az OTP Fáy András Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Kovács Istvánné igazgató"